Eelt en likdoorns verwijderen

Eelt is een beschermende verdikking van de huid die ontstaat na abnormale druk en wrijving. Eelt is een natuurlijke reactie van het lichaam om de huid te beschermen. Een "gewone" laag eelt kan een branderig gevoel onder de voet geven. Deze laag kan in enkele jaren soms weken opgebouwd worden. Als er te veel eelt is ontstaan kan dit gaan scheuren waardoor vaak kloven (aan de hiel) ontstaan.

Oorzaken:
- Verkeerd schoeisel.
- Een belangrijke oorzaak van het ontstaan van eelt is echter de erfelijke aanleg, die bepaald in grote mate de stand van de botjes ten opzichte van elkaar en hoe de voeten het lichaam dragen.

Behandeling eelt:
Als u last hebt van overtollig eelt kunt u deze laten verwijderen. De behandeling bestaat uit het wegsnijden van de eeltlaag waarna de behandelde plek machinaal word gefreesd.

Likdoorn(s) ook wel eksteroog genoemd ontstaat als gevolg door plaatselijke druk of wrijving. Wanneer op een plaats druk of wrijving extra hoog is ontstaat er meer eelt wat naar binnen wordt gedrukt. Een likdoorn groeit dus als het ware van buiten naar binnen, zo ontstaat een doorntje. Likdoorns komen vaak voor op de bovenkant van de tenen door niet goed passend schoeisel. Ook tussen de tenen is het ontstaan mogelijk, deze zijn vaak pijnlijk en week. Onder de voet verschijnen ze dikwijls onder de bal van de voet.

Behandeling likdoorns:
Wegsnijden en machinaal afwerken

Als de likdoorn blijft terugkeren is het mogelijk om een orthese te laten maken zodat de drukplaats drukvrij word gelegd. Hierdoor zal na verloop van tijd de likdoorn verdwijnen en niet meer terugkeren.

 

Privacy Policy | Algemene Voorwaarden